Відкрити меню
тел. 098-553-00-11

Корисна інформація

Пастеризація – процес протічного підігріву продукту (у нашому випадку – соку) до температури 78-85 оС і подальший розлив у кінцеву тару (bag-in-box). При такому короткостроковому нагріванні досягається знищення більшої частини мікроорганізмів в продукті з мінімальною втратою всіх корисних речовин соку.

bag-in-box_gardenstaff_0Bag-in-box (Бег – ін – бокс, що перекладається як « мішок – в – коробці» ) – сучасний вид упаковки та зберігання продуктів у харчовій промисловості. Найчастіше використовується для напоїв (соки, вина, вода тощо)

Bag-in-box являє собою спеціальний багатошаровий пакет з корком-краником, поміщений у картонну коробку.

Пакет захищає продукт від попадання повітря, світла, бактерій, а зовнішня картонна коробка оберігає пакет від механічних пошкоджень та забезпечує зручність у користуванні.

Краник влаштовано таким чином, що при розливі соку повітря не потрапляє всередину пакету, а значить сік не контактує з киснем. По мірі зменшення напою пакет стискається. Завдяки цьому сік зберігається свіжим і не псується протягом кількох тижнів.

Сік прямого віджиму

У міжнародній класифікації декларований як NFC (not from concentrate – не з концентрату) – це натуральний сік, отриманий виключно шляхом механічної дії на свіжі фрукти, ягоди та овочі. Як і говорить про себе назва, такий сік не відновлюється з концентрату шляхом штучного змішування останнього з водою, а є виключно натуральної рідиною, повністю видобутою з плоду. Такий сік, на відміну від відновлених соків, містить максимальну кількість всіх тих корисних натуральних речовин фруктів, овочів або ягід, якими нагородила їх природа.

Такий «фреш», тобто свіжовичавлений сік швидко втрачає свої корисні властивості під впливом навколишнього середовища та наявними в ній (і в самому соку) мікроорганізмів і сам по собі не може тривало зберігатися без подальшої обробки. При всьому розмаїтті корисних речовин і вітамінів відразу ж після віджиму починається їх руйнування.

Так як при виробництві соку прямого віджиму не допускається застосування не тільки консервантів, а й взагалі будь-яких інших добавок, навіть натуральних, таких як цукор, кислота або навіть вода, то єдиним способом збереження продукту в тарі на тривалий час є його термічна обробка. Самим щадним фізичним методом збереження є пастеризація, в нашому випадку мова йде про проточну пастеризацію, тобто про короткочасне нагрівання продукту до температури не менше 78оС і в подальшому безпосередній його розлив у кінцеву тару в гарячому вигляді з негайним закупорюванням. При такому короткостроковому нагріванні досягається знищення більшої частини мікроорганізмів в продукті з мінімальною втратою всіх корисних речовин соку.