Відкрити меню
тел. 098-553-00-11 | facebook

Для детальнішої інформації відвідайте наш новий сайт http://чавимо.укр

Питання/відповіді

Що таке “сік прямого віджиму”? Яка різниця такого соку від звичного соку в Tetrapak?

У міжнародній класифікації декларований як NFC (not from concentrate – не з концентрату) – це натуральний сік, отриманий виключно шляхом механічної дії на свіжі фрукти, ягоди та овочі. Як і говорить про себе назва, такий сік не відновлюється з концентрату шляхом штучного змішування останнього з водою, а є виключно натуральної рідиною, повністю видобутою з плоду. Такий сік, на відміну від відновлених соків, містить максимальну кількість всіх тих корисних натуральних речовин фруктів, овочів або ягід, якими нагородила їх природа.

Такий «фреш», тобто свіжовичавлений сік швидко втрачає свої корисні властивості під впливом навколишнього середовища та наявними в ній (і в самому соку) мікроорганізмів і сам по собі не може тривало зберігатися без подальшої обробки. При всьому розмаїтті корисних речовин і вітамінів відразу ж після віджиму починається їх руйнування.

Так як при виробництві соку прямого віджиму не допускається застосування не тільки консервантів, а й взагалі будь-яких інших добавок, навіть натуральних, таких як цукор, кислота або навіть вода, то єдиним способом збереження продукту в тарі на тривалий час є його термічна обробка. Самим щадним фізичним методом збереження є пастеризація, в нашому випадку мова йде про проточну пастеризацію, тобто про короткочасне нагрівання продукту до температури не менше 78оС і в подальшому безпосередній його розлив у кінцеву тару в гарячому вигляді з негайним закупорюванням.

Чим сік прямого віджиму відрізняється від домашнього соку?

Соки прямого віджиму за процесом виготовлення схожі на домашню консервацію. Тільки процес домашньої консервації значно довший: наші матусі і бабусі спочатку кип’ятять самий сік 5 хвилин, а потім ще 20 хвилин – вже у банках. Таким чином стерилізують сік, вбиваючи разом із мікроорганізмами також всі корисні речовини та вітаміни.

Що таке пастеризація?

Пастеризація – це процес протічного підігріву продукту (у нашому випадку – соку) до температури 78-82 С і подальший розлив у кінцеву тару (bag-in-box). При такому короткостроковому нагріванні досягається знищення більшої частини мікроорганізмів в продукті з мінімальною втратою всіх корисних речовин соку.

Що таке “Bag-in-box”?

Bag-in-Box (Бег – ін – бокс, що перекладається як « мішок – в – коробці» ) – сучасний вид упаковки та зберігання продуктів у харчовій промисловості. Найчастіше використовується для напоїв (соки, вина, вода тощо)

Bag-in-box являє собою спеціальний багатошаровий пакет з корком-краником, поміщений у картонну коробку.

Пакет захищає продукт від попадання повітря, світла, бактерій, а зовнішня картонна коробка оберігає пакет від механічних пошкоджень та забезпечує зручність у користуванні.

Які переваги має Bag-in-box?

Краник влаштовано таким чином, що при розливі соку повітря не потрапляє всередину пакету, а значить сік не контактує з киснем. По мірі зменшення напою пакет стискається. Завдяки цьому сік зберігається свіжим і не псується протягом кількох тижнів.

Окрім цього, Bag-in-Box дуже зручний у користуванні. Навіть мала дитина може самостійно налити собі порцію соку, натиснувши краник.

Чим корисний яблучний сік прямого віджиму?

Корисні властивості яблучного соку прямого віджиму  визначаються великою кількістю вітамінів  –  А, групи В, С, що підвищують імунні сили організму. На надзвичайну користь яблучного соку вказує наявність в ньому біотину, пантотенової і фолієвої кислот, що особливо корисно для шкіри  і волосся. Має велику кількість мінеральних сполук заліза, магнію, фосфору.

Попереджає, а також лікує простудні захворювання , грип та кишкові інфекції, активізує захисні системи організму.  Застосовують при атеросклерозі,  хворобах печінки, сечового міхура, нирок, сечокам’яної хвороби, при запаленні суглобів, артриті.

При вживанні яблучного соку людина похилого віку зберігає  чітку пам’ять та стійкі інтелектуальні здібності. Сік з яблук вкрай необхідно пити при авітамінозах, недокрів’ї, серцевих захворюваннях, постінфарктних станах. Високий вміст цукрів та органічних кислот сприяє швидкому відновленню після фізичних навантажень, підвищує загальний тонус організму, чудово вгамовує спрагу.

Які застереження існують при вживанні яблучного соку?

Протипоказань до вживання яблучного соку  небагато, але вони є.  Не можна пити яблучний сік при гастриті з підвищеною кислотністю та серйозних захворюваннях шлунково-кишкового тракту,  при алергії на червоні фрукти, при підвищеному рівні гемоглобіну,  а також при індивідуальній непереносимості.

Що додається при виробництві соку прямого віджиму “Чавко”?

Нічого. Буквально нічого. В той час коли інші виробники соків прямого віджиму додають в тій чи іншій мірі аскорбінову/лимонну кислоту та/або інші добавки, при виробництві соку прямого віджиму “Чавко” використовуються лише спілі фрукти, ягоди та овочі, без жодних добавок.

Які ще переваги у ТМ “Чавко” над іншими виробниками соків прямого віджиму?

Так як у нас немає власних садів, вся сировина для виготовлення соку закуповується. Усі наші постачальники пройшли ретельний відбір, сировина (яблука, ягоди, овочі) постачається виключно спіла та якісна. Ми робимо сік не з фруктів та овочів, які не можна продати через їхній вид або стан. Також ми закуповуємо самі ту кількість яблук і саме тих сортів, які нам необхідні для виробництва нашої продукції, не маючи при цьому прив’язки до залишків до сховищах.